FAQ

Nedanför finner du svar på de vanligaste frågorna. Där står bland annat om frakt, byten, betalning och reklamation. Hittar du inte svaret på din fråga går det bra att maila till oss via kontaktformuläret här.
Vänligen notera att oavsett om du vill returnera, byta eller reklamera en vara så måste du som första steg kontakta vår kundservice på info@selectedbylaila.com

Retursedel laddar du ner på denna länk.  U+2190.svg (Klicka på texten)

 

När du har gjort din beställning hos Selected By Laila  får du automatiskt en orderbekräftelse till den e-post du har angivit i kassan. I orderbekräftelsen får du också ett ordernummer som du kan referera till vid frågor eller kontakt med vår kundservice angående din beställning.
För närvarande säljer vi och levererar endast inom Sverige. Ibland har vi möjlighet att göra undantag. Kontakta oss på e-mail info@selectedbylaila.com med vad du vill beställa och din fullständiga adress. Vår fraktavgift är 59kr.   Vi har fraktfritt hem till dig när du handlar för mer än 500kr. Vad din slutliga frakt blir ser du i kassan vid beställning.
Vi levererar inom 2-7 arbetsdagar förutom glasen då de blästras för hand och i takt med beställning, räkna därför med 1-2 veckors leveranstid. Normal leveranstid är ca 3 arbetsdagar. Allting som du kan köpa på selectedbylaila.com har våra leverantörer på lager såvida vi inte specificerar att varan är en beställningsvara (reservation för slutförsäljning). Observera att varorna kan skickas i flera paket. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift för outlöst paket på 200 SEK
I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos klarna.se.
Du har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick. Vid bruten förpackning kan vi kräva att du betalar för en eventuell värdeminskning. Om en vara är plomberad måste den returneras med samma plombering. Om plomberingen är borttagen går varan inte att returnera. OBS! Ångerrätt gäller ej förbrukningsvaror! Vid returer eller byten av varor betalar du själv returfraktkostnaden. Observera att vid retur kan dina du bli tvungen att skicka dina varor till olika adresser beroende vad du beställt, då betalar du som kund returkostnaden till varje företag som du skickar. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara återbetalar vi dig för returfrakten samtidigt som vi återbetalar det du lagt ut för varan.  OBS! Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden.

Garantin gäller inte då felet på varan beror på yttre olyckshändelser efter det att kunden mottagit varan, t.ex. vanvård, onormalt brukande eller liknande förhållande som att kunden låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar.

Återbetalningen kan ta upp till två veckor. SÅ HÄR UTNYTTJAR DU ÅNGERRÄTTEN För att vi ska kunna acceptera din retur krävs att:
  • Du först kontaktar vår kundservice för att få rätt adress till dit varan ska returneras.
  • Skriv ut retursedeln som finns högst upp på denna sida. Fyll i och skriv ut.
  • Lägg retursedeln tillsammans med varan och skicka till adressen du fått av kundservice När vi fått returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna på ditt bankkonto
Kontakta alltid Kundservice om du vill byta en vara så att vi kan reservera den nya varan åt dig. Om du inte gör detta riskerar du att varan du vill ha tar slut innan vi hinner registrera bytet. Var vänlig och ha ditt kundnummer och ordernummer tillgängligt när du ringer. SÅ HÄR UTNYTTJAR DU BYTESRÄTTEN För att vi ska kunna acceptera ditt byte krävs att:
  • Du först kontaktar vår kundservice för att få rätt adress till dit varan ska returneras.
  • Skriv ut retursedeln som finns högst upp på denna sida. Fyll i och skriv ut.
  • Lägg retursedeln tillsammans med varan och skicka till adressen du fått av kundservice. Om det uppkommer en mellanskillnad på priset behandlar vi bytet som en retur och betalar tillbaks pengarna på ditt konto.
 
Kontakta oss direkt då du upptäcker felet. Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se SÅ HÄR REKLAMERAR DU EN VARA För att vi ska kunna acceptera din reklamation krävs att:
  • Du först kontaktar vår kundservice för att få rätt adress till dit varan ska returneras.
  • Skriv ut retursedeln som finns högst upp på denna sida. Fyll i och skriv ut.
  • Lägg retursedeln tillsammans med varan och skicka till adressen du fått av kundservice.
  • Bifoga även ett kvitto på frakten så återbetalar vi dig även summan för fraktkostnaden. När vi fått varan och godkänt reklamationen återbetalar vi dig till det bankkonto du angivit på retursedeln.
Selected By Laila är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten. Vänligen notera att oavsett om du vill returnera, byta eller reklamera en vara så måste du som första steg kontakta vår kundservice. info@selectedbylaila.com Telefon: 08-66 999 35.
Selectedbylaila.com är en webshop där Laila Bagge har valt ut sina favorit produkter. Därför kommer inte allt från en och samma leverantör utan det du beställer kan skickas från olika leverantörer i olika paket. För närvarande säljer vi och levererar endast inom Sverige. Ibland har vi möjlighet att göra undantag. Kontakta info@selectedbylaila.se med vad du vill beställa och din fullständiga adress. Alla varor förblir Selected By Lailas egendom till dess full betalning kommit bolaget tillhanda. 
När du beställer en vara av oss betyder det samtidigt att du har accepterat och godkänt våra regler och köpvillkor.
En beställning är bindande. Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd och underskrift för att beställa av oss. Om kunden trots allt handlar och är under 18 år är målsman ansvarig för barnets handling.
Avbeställning av icke lagervara vilken köpts eller beställts speciellt för kund går inte att avbeställas efter det att vi har lagt beställningen till vår fabrik. En avbeställning är giltig efter det att du har fått en avbeställningsbekräftelse från oss.
För privatpersoner gäller Konsumentköplagen samt Distans- och Hemförsäljningslagen. Kunden är skyldig att läsa våra köpvillkor samt följa de regler och råd vi ger beträffande köp och produktskötsel.
Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Selected By Laila förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Selected By Laila  förbehåller sig rätten att ifrågasätta beställningar som anses vara oseriösa eller inte verkar trovärdiga.
I priserna ingår moms med 25% ,12% eller 6% . Selected By Laila reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som ligger utanför vår kontroll.
Skicka inga förskott. Vi kan inte ansvara för t.ex. pengar, checkar eller frimärken som skickas i brev.
Selected By Laila  reserverar sig för eventuella "tryckfel" på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende i färger eller storlek då detta beror på vilken dator och vilka inställningar datorn har.